4 design-trends til din restaurant i 2022

Ønsker I at skabe et gennemført restaurant-design – eller måske læne jer op ad anerkendte restauranters visuelle udtryk? Vi har samlet de 4 største design-trends, som vi i DFD oplever hos vores kunder.

Hos DFD hjælper vi både Michelin-restauranter, kæderestauranter og andre aktører i restaurationsbranchen, hvor design, bæredygtighed og smagsoplevelse skal gå op i en højere enhed. Vi kender derfor markedet, og sammen med eksterne designere følger vi tendenserne inden for restaurationsbranchen for at kunne rådgive om design og tilbyde stilfulde tekstilløsninger.

Birthe Lyster, Key Account Manager i DFD, er sammen med sine kolleger i daglig kontakt med et bred skare af restauranter. Hun giver her DFDs bud på fire tendenser, som succesfulde, high-end-restauranter bruger i deres design-udtryk disse år.

#1 Indretning: Afslappet luksus

Forestil dig, at du er gæst og for første gang træder ind over dørtærsklen til en restaurant. Hvad er det første, du oplever? For de fleste vil det være det visuelle udtryk – både med interiør og personalets beklædning. Og her gælder det om at kunne imponere med et gennemført design.

– Hos DFD oplever vi i disse år, at succesfulde danske restauranter hælder mod et eksklusivt og minimalistisk design, som stadig er afslappet. Mange formår at skaber et miljø med varme og hjemlig hygge, men uden at gå på kompromis. Designet står skarpt og giver samtidig en oplevelse af luksus, lyder det fra Birthe Lyster.

Og hvordan får I skabt en følelse af afslappet luksus? Det kan de følgende trin hjælpe med.

#2 Farvevalg: Invitér køkkenhaven indenfor

Mange restaurantgæster sanser visuelt, og derfor er farvevalg afgørende for at skabe den rette stemning.

De farver, som flere Michelin-restauranter og andre steder med fokus på høj kvalitet bruger, er hele paletten af jordfarver. Det er de farver, vi kender fra naturen, ja, nærmest fra køkkenhaven – brunlige, okkerfarvede og orange nuancer samt nuancer af rød, grøn og gul.

I DFD er det også typisk de nuancer af servietter, der er mest populære udover den klassiske hvide. Jordfarver er stemningsfulde og giver et organisk udtryk. De bekræfter desuden mange restauranters værdier om at bruge lokale råvarer, fortæller Birthe Lyster.

Læs om vores mange (grønne) muligheder for restauranter.

#3 Materialevalg: Tænk naturligt og tænk tekstur

Stole, tallerkner, servietter og tjenernes forklæder. Uanset hvilket element der er tale om, vælger mange restauranter materialer, der er naturlige og giver en organisk tekstur. Det er eksklusivt at se og røre ved. Den nordiske minimalisme er blevet et verdenskendt brand, som går igen på mange high-end-restauranter.

Vi ser typisk varme naturmaterialer som træ, keramik og læder samt rå beton, granit eller bare murstensvægge. Designet skal være enkelt og ærligt, hvor det er materialet i sig selv, som får lov at træde frem, og hvor der er kræset om håndværket. Ligesom med maden, siger Birthe Lyster.

Også de forskellige tekstiler i restauranten skal være af høj kvalitet og gerne have struktur i sig, som er lækkert at røre ved.

I DFD har vi et stort udvalg af unikke servietter i forskellige farver og teksturer, som eksterne designere har stået for. Det samme gælder også kokketøj og tjenerforklæder, lyder det fra Birthe Lyster.

#4 Bæredygtighed: Synliggør grøn samvittighed

Færre køber importerede råvarer fra Fjernøsten eller Mellemamerika. Mange restauranter vil allerhelst selv hive guleroden op af mulden i baghaven.

Vi mærker, at bæredygtighed er top-of-mind blandt mange forbrugere, og den tendens er nok kommet for at blive. Heldigvis kan bæredygtighed og design sagtens gå hånd i hånd. Og der er god brandingværdi i at kunne synliggøre grønne samarbejder, siger Birthe Lyster.

I kan spørge jer selv: Hvor kan vi genbruge og dermed mindske spild? For eksempel at droppe papirservietter. Hvad er livscyklussen for de materialer, vi har indkøbt? Skal vi for eksempel ofte udskifte service? Hvordan undgår vi mindst mulig kemi? Bruger vi svanemærkede leverandører?

Læs om vores initiativ DFD upcy, hvor kasserede tekstiler får nyt liv.

Få DFD-NYT direkte
i din indbakke