DFD upcy-skjorte udvalgt som en bæredygtig ledestjerne

Der stod bæredygtighed og grøn omstilling på menuen, da Foodexpo 2022 for nyligt blev afholdt i Messecenter Herning. Her var der lagt op til tre begivenhedsrige dage – og det blev det!

Forud for messen havde 80 udstillere indsendt deres bud på et bæredygtigt produkt, og til vores store glæde nåede vores DFD upcy-skjorte gennem nåleøjet og blev udvalgt til en af messens bæredygtige ledestjerner inden for kategorien non-food.

Derfor var vi også at finde til messens bæredygtige modeshow, hvor flere DFD upcy-artikler blev vist frem på catwalken og præsenteret af ingen ringere end Anette Heick.

De seks ledestjerner blev ifølge dommerpanelet udvalgt på baggrund af deres potentiale for at gøre en reel forskel og ikke mindst deres evne til at walk the talk.

DFD’s skjorter fremstillet af upcyclede hotellagner er et konkret og håndgribeligt eksempel på cirkulær økonomi i en kontekst, som er tæt på både medarbejdere og gæster på hoteller verden over.

Esben Norrbom

Jurydommer og stifter af Raw Relations

Fra lagen til skjorte

Det kan ved første øjekast være svært at forestille sig, at vores DFD upcy-skjorte tidligere har levet et liv på et af landets mange hoteller, men det er ikke desto mindre tilfældet.

I processen fra lagen til skjorte sorteres og klippes de mest medtagede dele af lagnet ud, mens resten bliver genanvendt og får ny form og funktion.

Som hotelgæst kan man derfor ende med at møde det samme tekstil flere gange. Første gang er det måske som det lagen, man ligger på, mens det næste gang er skjorten som hotellets receptionist har på.

Læs meget mere om hele vores upcy-univers her.

Få TEXTILIA-NYT direkte
i din indbakke