Frokostordning med en ny begyndelse

Et portræt af Madværk og deres bæredygtighedsstrategi

Her får du et uddrag fra bloggen Ternede Fortællinger.

Hos Madværk i Glostrup satte coronakrisen gang i en steppebrand af bæredygtighedsprojekter. Madværk arbejder hver dag med at lave frokostordninger fra bunden. Da coronavirussen imidlertid sendte deres kunders medarbejdere hjem, blev der tid til at lægge en ny strategi for forretningen. På kontoret ses en væg fyldt med post-it-noter. De mange tiltag fylder væggen ud; både bæredygtighedstiltag, som de har gang i nu, tiltag som de allerede er kommet i mål med og dem, som venter ude i fremtiden. Den farverige væg rummer specifikke tiltag, som kan gøre en forskel, og der er handling bag hvert et ord.

Om eftermiddagen møder vi ind på Erhvervsvej. Her er køkkenet i fuld gang med forberedelserne til næste dag. Når alt bliver lavet fra bunden og med så lidt madspild som muligt, kræver det tid og overblik. Det sidder nu alligevel som en del af rutinen for alle kokkene, at eksempelvis æbleskrællerne ikke kyles i skraldespanden, men derimod bliver upcyclet til en vinaigrette til Madværks salater.

I køkkenet er der en sund konkurrence om hvem, som kommer op med nye tiltag, der udnytter madens fulde potentiale.

Læs det fulde interview på bloggen ternede fortællinger
Du kan læse hele interviewet med Patrick Bach Dahlin, som er køkkenchef hos Madværk her.

Få TEXTILIA-NYT direkte
i din indbakke

Textilia mappe