Glem traditionerne og skab noget nyt

Uddrag fra bloggen Ternede Fortællinger, som har besøgt restauranten Selma. Her står den svenske kok Magnus Pettersson i spidsen for en moderne smørrebrødsrestaurant. Han vil lave smørrebrød i topklasse, men gider ikke alt det fornemme og stive. Derfor gør han tingene på sin egen måde, og der må godt være lidt på spil.

En svensker rykker ind

Magnus kommer fra Sverige, hvor der ikke som sådan er en pendant til smørrebrød. Han har tidligere arbejdet som kok på The Paul i Tivoli og hos Aamann. Pludselig så han en masse potentiale i den traditionsbundne spise, og som svensker var han ikke bange for at pille ved traditionerne.

”Jeg er ikke naiv, jeg vidste godt, at det ville pisse nogle af, og at der var en risiko for, at anmelderne ville sige ”skøre svensker, det smager ad helvede til”. I sidste ende går jeg mere op i, hvad gæsterne synes end journalisterne og madanmelderne”, sådan indleder Magnus om sin indgangsvinkel til at overraske med nye smage og metoder.

Stille sig nøgen på gaden

For Magnus var det først skræmmende at tage skridtet fra at have været køkkenchef for andres restauranter til at blive selvstændig.

”Jeg ville ikke på nogen måde kopiere andres stil. Jeg vil gerne være kendt for at være unik og personlig. Det er ligesom at stille sig nøgen frem på gaden og bare håbe på, at folk kan lide en for den, man er. Man sætter sig selv et skrøbeligt sted. Alt falder tilbage på dig, når du lægger hele sin personlighed i det”, fortæller Magnus.

Læs videre på bloggen lige her.

Få TEXTILIA-NYT direkte
i din indbakke

Textilia mappe