Samarbejde sikrer nye dyner til ældre i Litauen

På en række ældrecentre i Litauen er slidte og gamle dyner fortid, og i dag nyder beboerne godt af de kasserede dyner, som for nyligt blev leveret som følge af et samarbejde mellem DFD og Rotary.

Samarbejdet opstod på baggrund af en henvendelse fra de humantære ildsjæle, Knud og Annette, der begge er medlemmer af den verdensomspændende organisation Rotary.

De var i forvejen i gang med at undersøge mulighederne for trykaflastende madrasser til ældre i Litauen, da Knud stillede sig selv og de andre medlemmer spørgsmålet: ”Mon de så ikke også mangler gode dyner?”

Og netop dette spørgsmål skulle vise sig at blive indgangsviklen til et samarbejde med DFD.

En sum tid senere stod Knud og Annette nemlig på lageret i Skovlunde, og i løbet af kort tid var 14 paller med dyner, puder og sengelinned klar til at blive sendt afsted til Litauen.

I dag er alle paller nået helt frem, og dyner såvel som puder har fundet deres nye ejermand.

Dyneprojektet er blot ét af DFDs mange samarbejder, der har til formål at gøre en forskel for både mennesker og miljøet. I DFD brænder vi nemlig for at få tingene til at ske, og det glæder os, når vi kan støtte op om gode initiativer som dette.

Derudover går vi også gerne selv forrest, og derfor har vi blandt andet udarbejdet konceptet Upcy, hvor vi giver vores kasserede tekstiler nyt liv og dermed forlænger tekstilernes levetid.

Har du ikke fået nok af dyneprojektet?

Så kan du læse mere om projektet og samarbejdet i artiklen her, hvor Knud og Anette sætter nogle ord på projektet.

Få DFD-NYT direkte
i din indbakke