Klædt på til Bocuse d’Or

Når Danmark i slutningen af marts skal kvalificere sig til den internationale kokkekonkurrence Bocuse d’Or, er det med Brian Mark Hansen ved roret. Sammen med sit team skal han repræsentere og forsvare de mange flotte præstationer, som danske kandidater har leveret de senere år.

Som stolt sponsor af Bocuse d’Or Danmark inviterede vi ham derfor indenfor til en snak om, hvordan man bedst muligt forbereder sig til det, der anses for at være det uofficielle VM og en af de mest prestigefyldte konkurrencer inden for kokkefaget.

En gastronomisk personlighed

Brian Mark Hansen har et imponerende CV, der blandt andet tæller Ruths Hotel, Kong Hans Kælder og Christianholms Slot. Det er derfor ikke overraskende, at netop han er blevet udvalgt til at være årets kandidat.

Siden 2013 har han været køkkenchef på Søllerød Kro i Nordsjælland, hvor det blandt andet er lykkedes ham, og resten af køkkenteamet, at erhverve sig en af de eftertragtede Michelin-stjerner.

Med de mange flotte præstationer i bagagen er Brian efterhånden blevet en af landets mest markante, gastronomiske personligheder, og hans passion for madlavning er ikke til at tage fejl af:

”For mig er madlavning en passion, et kald og en livsstil. Fra barnsben har jeg haft restaurationsbranchen tæt inde på livet, og det blev hurtigt tydeligt for mig, at det var denne vej, jeg skulle gå,” fortæller han.

Men at nå dertil, hvor han er i dag, er ikke en selvfølge. For som med alt andet her i livet, kræver det øvelse at blive mester, og skal man være blandt de bedste kokke i verdenen, kræver det mange timer i køkkenet.

Store sko skal fyldes ud

For Brian er kandidaturet til Bocuse d’Or en årelang drøm, der går i opfyldelse, men samtidigt også noget af en udfordring. Historisk set er Danmark nemlig en af de mest vindende nationer ved konkurrencen, og det lægger et helt naturligt pres, mener han.

”Det er nogle store sko, der skal fyldes ud. Mange af mine forgængere har gjort det rigtig godt, og jeg vil naturligvis gerne følge trop med en plads på podiet. Det kræver, at mit team og jeg er forberedt helt ud til fingerspidserne, og vi arbejder derfor hårdt på at få testet og finjusteret vores retter forud for konkurrencen.”

For at imponere dommerne presser Brian og holdet derfor sig selv til det yderste, og de vil desuden forsøge at trække gastronomien i en lidt anden retning end tidligere set.

Klædt på til kamp

Det er imidlertid ikke kun maden, der skal spille maks. I Brians optik spiller beklædningen også en afgørende rolle for den samlede madoplevelse, og for ham at se, er uniformen en vigtig del af kokkefaget.

 

“Uniformen har enorm stor betydning, fordi den er med til at sende et signal. Den er en stolt tradition, og det er derfor skønt, når sponsorer og virksomheder som DFD bakker kokkefaget op på denne front. Vi vil jo gerne se anstændige og professionelle ud – særligt når vi skal dyste om fornemme priser som Bocuse d’Or.”

Brian Mark Hansen

Køkkenchef på Søllerød Kro og dansk kandidat til Bocuse d'Or 2022

Brian Mark Hansen Bocuse D'Or

Selv er Brian stor tilhænger af den klassiske kokkeuniform med sorte bukser, hvid skjorte og høj hue, som han gør en stor dyd ud af at holde i hævd. Derfor er det også denne mundering, man kan se ham i, når han til dagligt styrer køkkenet på Søllerød Kro, og når han skal dyste i den europæiske del af Bocuse d’Or den 23.- 24. marts i Budapest.

Der er således ingen tvivl om, at Brian er klædt godt på til Bocuse d’Or, og i DFD glæder vi os til at følge ham og konkurrencen tæt.

Læs mere om, hvordan vi hjælper med klæde landets kokke på. 

Få TEXTILIA-NYT direkte
i din indbakke

Textilia mappe