Undgå at sætte sikkerheden over styr med engangspapir til brandfarlige væsker – for der er et bedre alternativ

Når oliepletten skal fjernes, kan det være fristende at gribe ud efter papirservietterne. Men engangspapir med olie er brandfarligt og skadeligt for både mennesker og miljø.

Spild af olie fra danske virksomheder udgør omkring 39.000 tons affald og er dermed en af de største affaldstyper, som er klassificeret som farligt affald. Ren mineralolie er nemlig miljøskadelig, da blot et par liter olie kan ødelægge kvaliteten af store mængder drikkevand og dermed bringe sundheden i fare (kilde: MST).

Hos mange af industriens virksomheder, som bruger olie i dagligdagen, går det ofte hurtigt, når olien løber på værkstedsgulvet, og det har været kutyme at gribe ud efter rullen med engangspapir.

En kutyme, der kan få fatale konsekvenser, hvis ikke man passer på. For engangspair med olie udgør en markant sikkerhedsrisiko, hvis det ikke opbevares forsvarligt. Heldigvis findes der et bedre alternativ: Miljøklude.

Ved at vælge miljøklude frem for engangspapir undgår du at gamble med sikkerheden på arbejdspladsen og får desuden en mere bæredygtig løsning, der efterlever affaldsdirektivets lovkrav for håndtering af miljøfarligt affald.

En potentiel brandfare kan undgås ved korrekt håndtering

Når papir med olie er klassificeret som miljø- og brandfarligt affald, er det særligt vigtigt, at du har styr på din forsikring og de gældende lovkrav for affaldshåndtering.

Mange forsikringsselskaber stiller nemlig krav til korrekt håndtering af brandfarlige væsker i forbindelse med bygnings- og indboforsikring – og det kan blive en dyr affære, hvis ikke man følger deres anvisninger, blandt andet i forhold til korrekt opbevaring og bortskaffelse.

Denne problematik er du heldigvis udeover med miljøklude. Med kludene medfølger nemlig en sikkerhedsgodkendt beholder (UN3088), der sikrer dig nem og forsvarlig opbevaring, mens vi naturligvis sørger for vask, afhentning og levering.

Ny teknologi sikrer holdbarhed – og dermed bæredygtighed

Når vi ser uden for landets grænser, er brugen af miljøklude et udbredt hjælpemiddel i mange af industriens virksomheder, som bruger olier i arbejdsdagen. De nyudviklede klude er produceret i et særligt slidstærkt materiale bestående af bomuld og kunststof, som giver en ekstra høj sugeevne til at tørre olie og grafisk væske op med.

Kludene kan desuden vaskes og genbruges op til 50 gange, hvilket gør dem markant mere bæredygtige end engangsprodukter.

Fra oliespild til energikilde

Udover at miljøkludene har lang holdbarhed, så tilføjes en ekstra bæredygtig dimension, da olien fra de brugte klude bliver trukket ud af tekstilet og genbrugt som energikilde til opvarmning i vaskeprocessen hos vores eksterne samarbejdspartner. Med miljøklude skåner du således miljøet og er med til at bevare og værne om vigtige naturressourcer.

Læs mere om Textilia upcy, som giver kasserede tekstiler nyt liv.

Vil du vide mere?

Textilia Miljøservice tilbyder bæredygtige pakkeløsninger til alle brancher i industrien. Her skal du ikke bekymre dig om farligt affald eller krav fra Miljøstyrelsen, da alle processer altid lever op til gældende lovkrav.

Læs mere om Textilia Miljøservice, som leverer klude og måtter til olie og trykfarve.

Vil du høre nærmere om, hvordan du kan få et mere miljøvenligt setup til din virksomhed? Så udfyld formularen i bunden af siden og bliv kontaktet.

Få TEXTILIA-NYT direkte
i din indbakke

Textilia mappe